Recepten

OER-HOLLANDSE GOURMET EN STEENGRILL

Gourmet is een echt Nederlands fenomeen. Zo bestaat er in het Engels eigenlijk helemaal geen woord voor ‘Gourmetten’. Heeft u vrienden of familie uit het buitenland op bezoek dan is een gourmetavond dus een ontzettend leuke verrassing, maar natuurlijk ook gezellig wanneer uw familie en vrienden niet van ver komen. Eens wat bijzonders op tafel zetten tijdens de gourmet of steengril, dan bieden we hieronder graag wat inspiratie:

Gourmetvlees uit eigen Slagerij (wij rekenen 300 gram vlees per persoon):

Gourmet Standaard: biefstuk, varkenshaas, kipfilet, hamburger, katenvink, pancetta burger, kip- of varkensshoarma (gemarineerd of ongemarineerd)

Gourmet Deluxe: ossenhaas, varkenshaas, kipfilet, hamburger, katenvink, pancetta burger, lamshaas, kalfsoester (gemarineerd of ongemarineerd)

Los bij te bestellen uit eigen Slagerij:

  • lamsrack (gemarineerd / ongemarineerd)
  • mini spiesjes gourmetgarnalen
  • zalmfilet (alleen tijdens kerst)
  • speciale wensen: we verzorgen ze graag!

Inspiratie voor de visboer

  • coquilles
  • zalmstukjes
  • witvis omwikkeld met dungesneden ontbijtspek

Inspiratie voor op de grillplaat:

  • champignons, oesterzwammen, shi-itake, porchini (eekhoorntjesbrood)
  • rode ui, bosuitjes, courgette of aubergine gemarineerd in olijfolie, knoflook en tijm
  • mini-maiskolfjes, gesneden paprika, cherrytomaatjes, verse ananas
  • in kwarten gesneden little-gem sla met chimichurrisaus (lekker bij rund!)
  • groene aspergetips of haricot-verts omwikkeld met ontbijtspek of rauwe ham
  • voorgekookte bloemkool, broccoli, romanesco (torentjesbloemkool), met amandelschaafsel en verse chilipeper
  • spiesjes met cherrytomaatjes, mini-bolletjes mozzarella en verse basilicum

Inspiratie voor bereiding in de pannetjes:

  • kwarteleitjes
  • inokipaddestoelen omwikkeld met dungesneden pancetta
  • voorgekookte krieltjes met boter en bieslook
  • rösti-rondjes 
  • plakjes geitenkaas of brie met walnoten en honing
  • voorgegaarde pompoenblokjes met fetakaas, basilicum en verse pesto

Inspiratie voor kinderpannetjes:

  • vlinderpasta met mini-gehaktballetjes (soepballetjes) in tomatensaus
  • nachochips pannetje met gesmolten kaas, gehakt en paprika
  • pannenkoekenbeslag
  • omeletmix

Inspiratie voor salades:

  • rucola met dungesneden venkel, snippers van parmezaanse kaas en citroensap
  • aardappelsalade met verse bieslook, augurkjes en blokjes slagersachterham
  • veldsla met plakjes vijg, dungesneden parmaham, mozerellakaas en balsamicostroop
  • rucola met blauwe kaas, witte druiven, walnoten, peer en balsamicostroop
  • kropsla met verse bieslook, kappertjes, dungesneden rode ui en mosterdvinaigrette
  • veldsla met frambozen, geitenkaas, pijnboompitten en balsamicostroop

Saus inspiratie:

Kerrie-, knoflook-, barbecue-, ardennen-, ravigotte, whiskeysaus/cocktailsaus maken we zelf in de slagerij. Maar denk ook eens aan onze warme sauzen: peper-, champignon- of stroganoff-, rodewijnsaus en speciaal voor kerst: cognac-truffelsaus. Ook lekker en leuk om zelf te maken: tzatziki, tomatensalsa, chimichurri of guacamole.

Bestellen:

Onze kant-en-klare gourmetschotels kunt u online bestellen in onze webshop, per mail of telefonisch. Omdat we ons gourmetvlees zelf en dagvers bereiden zijn uitzonderingen, of het samenstellen van een bijzondere gourmetschotel geen probleem, dus neem zeker contact met ons op als u iets speciaals in gedachten heeft. Ook voor een bijpassende gourmetwijn, huisgemaakte kruidenboter, salades of warme en koude sauzen kunt u bij ons terecht in de winkel!