Recepten

Gegrilde Airfryer Kipdrumsticks

Krokante kipdrumsticks maar liever niet uit de frituur? Een gezonde versie kunt u gemakkelijk thuis bereiden in uw Airfryer omdat hier tegenwoordig allerlei accessoires voor beschikbaar zijn, zoals de complete set van Happy Goods, die wij mochten testen. Het onderstaande recept komt uit het Airfryer receptenboek wat we als cadeautje meegestuurd kregen bij onze accessoires set, en vonden we zo lekker dat we gevraagd hebben of we dit op de website van de slagerij ook mochten delen. Heerlijk met een salade, maar ook lekker als snack bij de borrel!

Ingrediënten & benodigdheden (+/- 4 personen):

  • 8 scharrelkipdrumsticks uit onze winkel
  • 250 ml karnemelk
  • 5 eetlepels sriracha of hotsauce
  • 3 theelepels zout
  • 75 gr panko ( japans paneermeel)
  • 1 theelepel knoflookpoeder of een teentje geperste verse knoflook
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 0.5 theelepel gemalen zwarte peper
  • 0.5 theelepel cayennepeper
  • Grillrek voor in de airfryer

Bereidingswijze:

  • Meng de karnemelk met Sriracha en 2 theelepels zout in een grote kom tot marinade.
  • Voeg de drumsticks (kippenvleugels of filethaasjes kunnen overigens ook gebruikt worden) toe aan de kom. Zorg dat deze goed in de marinade staan, dek af met folie en laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
  • Optioneel: maak ondertussen een frisse en goedgevulde salade voor erbij.
  • Bijvoorbeeld van veldsla, radijsjes, rode uienringen, tomaten, gebakken champignons cottage cheese en pittenmix.
  • Lekker met een franse dressing van 1/3e klein kopje mosterd, 2/3e klein kopje olie, 2 eetlepels sushiazijn, 1 eetlepel honing, peper en zout.
  • Verwarm de Airfryer voor op 180°C om de drumstick zometeen te grillen.
  • Meng het overgebleven zout, samen met alle kruiden en de panko in een platte en brede kom of gebruik hiervoor een diep soepbord. Haal de drumsticks uit de marinade, schud even af en rol ze één voor één door het mengsel om te paneren.
  • Plaats 4 gepaneerde drumsticks op het grillrek in de Airfryer, bak deze zo’n 20-25 minuten op 165°C en draai ze halverwege een keer om.
  • Herhaal met de tweede portie en houd de eerste portie warm onder wat aluminiumfolie.
  • Laat de drumsticks 3 tot 5 minuten onder folie liggen alvorens deze te serveren, zodat de vleessappen zich even kunnen verdikken.

Let op:

  • Afhankelijk van de dikte van het vlees aan de drumsticks en het type merk van uw Airfryer kan het nodig zijn om de drumsticks nog 3-5 minuten extra te grillen. Zeker weten dat deze gaar zijn? Gebruik dan een kernthermometer en het kerntemperatuuradvies uit onze kerntemperatuurtabel van de slagerij.
  • Steek hiervoor de kernthermometer in het dikste stuk vlees aan de grootste drumstick, zo weet u zeker dat alle andere drumsticks ook een juiste garing hebben bereikt.

Tip:

  • De Airfryer accesoires set, met het receptenboek waar bovenstaand recept op is gebaseerd kunt u hier bestellen.