Pickled onions (ingelegde ui) zijn onwijs lekker bij burgers, porchetta, lamsvlees en eigenlijk ongeveer alles van de barbecue. Een fijne bijkomstigheid is dat u deze in een handomdraai thuis kunt maken en ze ‘op vocht’ goed houdbaar zijn in de koelkast. Wij gebruiken het liefst rode uien of sjalotten voor een spectaculair kleureffect.
Ingrediënten:
- 150ml water
- 100gr suiker
- 200ml azijn
- 2 laurierblaadjes
- halve theelepel peperkorrels
- halve theelepel korianderzaad
- een paar grote (rode) uien
Ingrediënten:
- Breng alle ingrediënten, behalve de uien, in een pannetje rustig aan de kook tot de suiker volledig is opgelost en draai daarna het vuur uit om verdamping te voorkomen.
- Snijd de rode ui in dunne ringen en plaats deze in een bakje of pot, giet het lauw-warme picklevocht hier overheen en zorg dat de uien volledig ‘onder’ staan. U kunt de verschillende kruiden er prima in laten zitten, maar verwijder ze wel voordat u de uitjes serveert.
- Na 24 uur zijn uw pickled-unions perfect op smaak. Bewaar deze in het vocht in de koelkast, zo blijven ze minimaal een week goed.
Tip:
Naast dat pickled onions lekker zijn op vlees, doen ze het ook goed in een frisse salade. Bijvoorbeeld bij kropsla met kappertjes, tuinkers en een simpele vinaigrette van olie, azijn, mosterd, peper,zout en een klein beetje honing.